Natuurfotograaf Marc De Schuyter

Technieken in macrofotografie

De kleine scherptediepte bij macro’s speelt niet altijd in je voordeel. Maar dankzij digitale technieken kan je flirten met de natuurwetten en een overvloed aan detail aan je beelden toevoegen. Zowel bij opname als in bewerking achteraf valt heel wat te corrigeren. Meer weten? Lees vooral verder!

Artikel verschenen in Shoot nr 81.

Technieken in macro Sh 81 Foto 01

Read more ...

Panorama's revisited

Meer beeldinhoud zonder te kleine weergave van onderwerp, zoals bij een groothoekopname. Bovendien krijgt de resolutie van je beeld een flinke boost, je hebt er plots een grotere megapixelcamera bij.
Slechts twee van de voordelen om je landschappen in panorama’s te fotograferen. Mits enkele puntjes in acht te nemen helemaal niet zo moeilijk. 

Artikel verschenen in Shoot nr 77

Panoramas revisited sh77 01 1

Read more ...

Tilt- en shiftlenzen revisited

De kwaliteit van een superprime en de veelzijdigheid van een technische camera, zo kan je het fotograferen met tilt-shift objectieven omschrijven. Bovendien kan je vrij van parallax en vervormingen panorama’s schieten en zo de megapixels van je camera een flinke boost geven. Nieuwsgierig? Lees vooral verder!

Artikel verschenen in Shoot nr 80.

TS lenzen 01

Read more ...

Winterfotografie- De Hoge Venen

Nergens in ons landje beleef je de winter zo intens als in de Hoge Venen. Door zijn ligging is de kans op vorst hier het grootst. Bovendien is er een grote afwisseling aan landschappen, zodat je bij alle weersomstandigheden als fotograaf nooit teleurgesteld huiswaarts keert.

Artikel verschenen in Shoot nr 76.

Hoge Venen winter  01

Read more ...

Pareltjes aan de kust

Tussen de overgang van land en zee ligt een boeiend, immer wijzigend landschap, het strand. Tweemaal per dag wordt het overspoeld door een opkomende en terugtrekkende zee. In elk seizoen en bij elk weertype zijn hier boeiende platen te schieten. Hoe? Kijk en lees vooral verder!

Artikel verschenen in Shoot nr 72

Strandfotografie foto 00

Read more ...

Bosrijk en sfeervol

Als er één plek is waar je je fotografisch volledig kan uitleven, dan is het wel het bos. Noem het gerust een zijtak van landschapsfotografie, maar dan met bomen als onderwerp. Storende menselijke elementen zijn er nauwelijks en in nagenoeg alle lichtomstandigheden kan je in het bos sfeervolle beelden maken.

Artikel verschenen in Shoot nr 70- maart 2019

sfeer in het bos foto 0

Read more ...